juli 1

0 comments

Tarot – velg din stokk

Det kan dukke opp mange spørsmål når du skal velge din første tarotstokk, og det finnes også noen myter som vi ikke skal bry oss så mye om.

Finnes det en riktig tarotstokk?

Noen vil sikkert påstå det, men nei. Det finnes utrolig mange stokker, med ulik bruk av farger, motiver og symboler. Noen er enkle og noen har veldig mange elementer på kortene.

To klassiske stokker er Rider-Waite (først publisert i 1910) og Thoth (først publisert i 1969), så det kan være verdt å sjekke ut disse for å se om du liker en av dem. Disse stokkene har meget forskjellig stil. Kanskje digger du én av dem, kanskje digger du begge eller kanskje digger du ingen av dem. Alt er helt greit.

Kan jeg kjøpe min egen stokk?

Klart du kan! En seiglivet myte om tarot er at man må få stokken sin i gave for at den skal virke. Det er bare tull. Du kan kjøpe din første, andre og tredje stokk, og ender du opp med å bli en samler (som meg) kan du kjøpe flere titalls stokker selv og alle vil virke.

Ta med kroppen i avgjørelsen

Ikke velg tarotstokk med hodet alene. I jakten på din stokk, uansett om du søker på nett eller kikker i butikk, vil du merke at de ulike stokkene oppleves forskjellig for deg. En tarotstokk er ikke en tarotstokk.

En vakker stokk kan oppleves tung. En symboltung stokk kan oppleves lett. En enkel stokk kan oppleves negativ. Den stokken du har fått anbefalt av noen som elsker nettopp den er du kanskje ikke tiltrukket av i det hele tatt. Den rare stokken med mye humor er kanskje den som fyller deg med glede.

Ikke tving deg selv til å prøve å digge en stokk du tror er mer riktig enn andre eller en stokk du har fått anbefalt. Kjøper du en stokk du ikke digger kan det oppleves tungt og vanskelig å lære å bruke kortene, og du vil ikke oppleve et godt samarbeid.

Du kjenner det når kortene snakker til deg. Glede, oppstemthet, letthet, entusiasme og forventning er følelser som gir deg en indikasjon på om dette er stokken for deg.

Når det er sagt

Symbolene i kortene har betydning og kan gjøre det lettere eller vanskeligere for en nybegynner å tolke betydningen av kortene. Derfor kan det være lurt å velge en stokk med kjente og vanlige symboler.


Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>