august 2

12 comments

Lysmagi til jobbstart

I morgen begynner jeg på jobb etter fem og en halv uke med ferie. En ferie hvor jeg riktig nok har laget denne nettsiden og startet nettbutikk, men det har liksom bare vært lek. I morgen starter jeg på jobb på ordentlig. Det vil si at mine fire bedrifter skal drives mot sine mål og at gode rutiner skal på plass både for jobben og for meg privat. Det viktigste av alt for meg er at jeg innlemmer nye vaner og rutiner for egenkjærlighet og tid til meg selv, fordi jeg har drevet rov på meg selv og jobbet meg syk over mange år.

I morges bestemte jeg meg for å gjøre lysmagi i forbindelse med jobbstart og Prosjekt egenkjærlighet. Lyset skal funke som en trigger, eller en påminner, om hvordan jeg ønsker å ha det mens jeg er på jobb. Du kan gjøre dette selv om du ikke har gjort magi før, og dersom ordet magi ikke føles riktig for deg, kan du velge å kun se på det som en trigger eller påminner. Det er lysets funksjon som er det viktige her, ikke hva du kaller det du gjør med det. Å lage seg triggere er ikke uvanlig blant personer som vil yte sitt beste, som idrettsfolk og businessfolk, uten at de nødvendigvis kaller det en magisk praksis. Jeg derimot, ser absolutt på dette som magi. Deilig og god hverdagsmagi.

Dette trenger du

Et lys, eller en annen gjenstand du vil bruke som trigger.

Jeg velger å bruke et kubbelys som kan brenne i mange timer, helst over flere uker. Jeg liker at det samme lyset brenner over mange dager. Det gir meg en følelse av å fortsette der jeg slapp hver gang jeg tenner lyset, og det liker jeg godt.

En annen mulighet kunne ha vært å legge intensjonen min inn i en hel pose med telys og brenne et for dagen til posen var tom. Poenget er at ting ikke må være sånn eller slik for at det skal funke, men å være fleksibel og å tilpasse etter behov og hva du har for hånden.

Kubbelyset mitt er hvitt, men du kan godt velge et lys i en farge som korresponderer med intensjonen du vil legge i det.

Hvis du ikke vil eller kan tenne lys kan du bruke en annen gjenstand. Jeg jobber hjemmefra så det er lett for meg å tenne lys, men kan hende du har en jobb hor det ikke egner seg eller du beveger deg mye rundt. Da kan en stein, krystall, amulett eller noe annet du kan ha tilgjengelig der du jobber, eller på deg, virke som en trigger.

Slik gjør du

Du kan gå «all in» og åpne en sirkel og lade og konsekrere etter alle Kunstens regler, men jeg har ikke mulighet til det i dag og det er heller ikke nødvendig for at det skal funke. Jeg vil heller dele en mer hverdagslig måte å gjøre det på, som også er tilgjengelig for deg som aldri har åpnet en sirkel eller laget deg en slik trigger før.

Først må du ha en klar intensjon. Jeg har allerede nevnt at lyset eller gjenstanden skal virke som en trigger eller påminner. Hva skal lyset/gjenstanden trigge eller minne deg på?

Selv om mitt lys er en en del av Prosjekt egenkjærlighet, skal det brukes på jobb. Jeg skal tenne det når jeg begynner på jobb og slukke det når jeg avslutter arbeidsdagen. Noen stikkord for min intensjon er fokus, arbeidsglede og tilstedeværelse. Når jeg tenner lyset idet jeg starter arbeidsdagen, hver gang jeg kikker på det i løpet av arbeidsdagen og når jeg slukker det ved endt arbeidsdag, er det det jeg vil minnes på. Fordi godt fokus gir større effektivitet (så jeg slipper å jobbe så mange timer per dag, blant annet), arbeidsglede gir økt glede generelt og økt følelse av takknemlighet (hurra!), og tilstedeværelse lar meg roe ned og være bedre tilstede for kundene mine og med kreativiteten min.

Når du har intensjonen din klart for deg skal denne sendes inn i lyset eller gjenstanden.

Finn et rolig sted. Fokuser på intensjonen din. Ha lyset eller gjenstanden foran deg eller hold det i hendene. Se for deg at lyset fylles med intensjonen din. At hver gang du tenner det, holder i det eller ser på det, så blir du minnet på intensjonen din. Bestem deg for at det er slik det er.

Når du føler at du er ferdig og at lyset er ladet med intensjon kan du avslutte visualiseringen/sendingen. Hvis du ikke får noen fornemmelse av av å være ferdig (og det er helt greit) kan du rett og slett bestemme deg for at jobben er gjort etter et minutt eller to.

Plasser lyset der du jobber, eller et sted i nærheten hvor du kan kikke på det fra arbeidsstasjonen din. Et alternativ for deg som ikke jobber fra et skrivebord, ikke har mulighet til å tenne lys eller beveger deg rundt, er å ha gjenstanden i en lomme eller rundt halsen når du er på jobb.

Den daglige praksisen

Jobben er ikke over når du har lagt intensjon i lyset eller gjenstanden. Dersom denne praksisen er ny for deg er det sannsynlig at den går i glemmeboka etter en dag eller to, slik det er med de fleste ting før det har blitt en vane. Glemmer du det, kan det heller ikke fungere som en trigger. Vi må gjøre det til en daglig praksis å minne oss selv på triggeren, helt til det går av seg selv.

En av grunnene til at jeg velger et lys til jobben som trigger er den aktive handlingen med å tenne lyset hver dag når jeg begynner på jobb. Det å dra fyrstikken mot fyrstikkesken, holde flammen til veken og se at den tar fyr, blir i seg selv en form for trigger og en forsterking av intensjonen min. Jeg gjentar intensjonen jeg la i lyset mens jeg tenner det (som oftest bare inni meg), som en del av praksisen. Den aktive handlingen med å slukke lyset blir en påminner om at arbeidsdagen er over og at jeg kan gå over i frimodus.

Hvis du har valgt en annen gjenstand enn et lys, tenk litt over hvordan du kan lage en tilsvarende praksis rundt start og stopp. Du kan for eksempel holde på gjenstanden noen sekunder og gjenta intensjonen din. Du kan ta den opp fra en skuff ved start og legge den tilbake i skuffen ved stopp. Om du ikke vil at noen skal se hva du gjør, kan du se på gjenstanden eller holde den i tankene og fokusere på intensjonen i noen få sekunder. Ingen trenger å vite om dette lille ritualet ditt hvis ikke du selv vil det.

Her er mitt lys, ladet og klart til bruk. Jeg har både katt og hund, så jeg har lyset i denne store og solide glassgreia for å spare værhår, snuter og haler.

Kommer du til å prøve dette? Hva vil du minne deg selv på framover? Eller har du erfaring med lignende praksis fra før? Hvordan syns du det virker for deg? Del med meg i kommentarfeltet, da vel!


Tags


You may also like

Velg orakelstokk
Den som venter på noe godt…
 • Jeg er ikka paganist eller Wicaner, men utøver Wichcraft.(Ikke sort magi) Jeg har mine ritualer, og ser at noen av de også brukes i Wicca og Paganistene. Jeg ser det slik at man ikke må tilhøre Paganistene eller Wicca for å utøve noe av disse ritualene jeg har. Jeg er ikke med i noe coven, noe som ikke jeg tilhører da jeg ikke er medlem av noen av disse livssynene. Jeg elsker månen og har mine ritualer ved nymåne og fullmåne. Legger da mine intensjoner i disse ritualene og jobber med de til neste månerituale, eller lengre om jeg finner det nødvendig for manifestasjon. Jeg brenner lys hver dag, og har med meg krystallene mine som jeg bruker ved ritualene mine, og de er aldri de samme ved hvert rituale. Jeg trigger sikker noen når jeg har disse meningene uten å tilhøre disse religionene, men står for det jeg har skrevet.

  • Hei Vigdis!
   Jeg kan ikke se hvorfor det du skriver skal provosere noen, men hvis noen blir provosert så får de bare bli det. 😉

   Stella

 • Jeg er ikke Paganist eller Wiccaner, men utøver Wictccraft. Sikkert ( feil skrevet 🙂 Utøver ikke sort magi,
  og har mine ritualer. Jeg ser det slik at å utøve wichkraft så kan man gjøre det uansett hvilken livssyn man har. Jeg har mine ritualer, ikke som WIccaner eller Paganist , men ser at jeg har ritualer som også brukes i disse religionene. Elsker månen, så har faste ritualer ved nymåne og fullmåne. Ellers jobber jeg med mine intensjoner jeg legger i mine måneritualer. Er ikke med i noe coven, men ser det slik at jeg kan utføre mitt uten å det. Bruker lys, krystaller på mitt alter.Brenner lys hver dag. Vil lese, og lære mere , men alle bøker om emnet er på engelsk her i Norge. Nå trigger jeg sikkert andres overbevisning med mine tanker om tilhørighet, men det er tanker jeg står for og vil fortsette som jeg gjør 🙂

 • Så rart at du skriver dette akkurat nå!
  For fredag fikk jeg en knall gul auraklynge (krystal) og den har jeg satt i kjøkkenvinduet mot øst (i mitt gule kjøkken), hvor solen leker i krystallen fra den står opp til den slipper midt på ettermiddagen! 😁
  Og det er blitt plassen min det meste av dagen! 😉
  Intensjonen min er å huske på gleden i de små tingene, og trigge meg til å få gjort litt jobb hver dag, så huset kan bli som jeg vil ha det! 😉
  Ting tar tid når kroppen svikter, men små skritt gir også fremdrift! 😉

  Lykke til med din nye plan!
  Klem 😘

  • Hei Marianne Luise!
   Jeg så auraklyngen din på insta. Den er nydelig! Så gøy med denne synkronisiteten.
   Å skynde seg sakte er virkelig en kunst. Jeg heier på deg!

   Takk forresten, dette er så spennende!

   Stella

    • Hei hei !

     Så gøy at vi har enda noe til felles, Stella 🙂
     Jeg har lagt tarotkort til eget bruk tidligere og jeg har samlet steiner som barn. De har av en eller annet grunn alltid fanget min interesse og gjør det den dag i dag.
     Jeg «snakket med» månen også når jeg som barn var redd om kveldene. Lyset fra den har alltid vært trygt, spesielt i mørketia 🙂

     Det blir spennende å følge deg her også Stella 🙂
     Lykke til og kos deg masse 🙂

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >