september 2

0 comments

Tips til å få på plass en fast tarotpraksis

Det finnes like mange måter å bruke tarotkort på som det finnes tarotlesere. Jeg er tilhenger av at hver enkelt finner en rytme og en praksis som passer for dem. Her er noen tips til når du kan trekke kort og spørsmål du kan stille, som en del av en fast tarotpraksis. Bruk det du liker, juster og tilpass til deg og din praksis, og forkast det som ikke tiltrekker deg.

Jeg tar utgangspunkt i at alle kortene er der for meg og med meg. De gir innsikt og visdom jeg kan bruke for å være oppmerksom på hvordan jeg reagerer på situasjoner, hva jeg trenger for å ha det bra og hvordan jeg håndterer opp- og nedturer. Jeg opplever at kortene kan gi nydelig innsikt om både indre og ytre omstendigheter, mikrokosmos og makrokosmos, men de er aldri en trussel om kjipe hendelser eller dårlige dager, eller lovnader om gull og grønne skoger.

Alt jeg skriver her kan like godt brukes med orakelkort som med tarotkort. Føl deg fram, bruk den stokken du føler du trenger til enhver tid eller den stokken du opplever at vil snakke med deg der og da. Ikke lag for mange strenge regler for praksisen din, men tillat den å finne en rytme som passer for deg, både med frekvens og valg av stokk.

Når du legger kort for en uke eller mer vil du kanskje trekke mer enn ett kort. Det er helt opp til deg. Du kan trekke flere kort for det samme spørsmålet for å få et mer utfyllende svar, eller stille flere spørsmål og trekke ett eller flere kort per spørsmål. Det er ingen fasit her og du kan variere fra gang til gang. Følg lysten, behovet, intuisjonen og magefølelsen der og da. Du kan (selvfølgelig) finne på dine egne spørsmål og lage dine egne spredninger så ofte du vil.

Daglig

Jeg trekker kort nesten hver dag. Det vil si, jeg har min daglige praksis, men det er dager da jeg av en eller annen grunn ikke trekker kort og da er det ok. Tarot skal ikke være skulleburde i livet mitt og jeg skal ikke ha dårlig samvittighet om jeg av en eller annen grunn ikke trekker kort.

Jeg har prøvd mange ulike spørsmål og fokuspunkter for dagens kort, men for det meste stiller jeg det samme spørsmålet hver eneste dag mens jeg stokker:

– Hva trenger jeg å vite for å få en best mulig dag?

For meg handler den daglige praksisen mye om tilstedeværelse og å komme meg ut av mitt eget hode (der både den indre kritikeren og egoet skravler i munnen på hverandre, ofte akkompagnert av både frykt og tvil).

Ukentlig

Blir det for heftig å trekke kort hver dag, kan du trekke for en uke av gangen. Du kan stille det samme spørsmålet som for daglige kort.

– Hva trenger jeg å vite for å få en best mulig uke?

Still det spørsmålet som kommer til deg eller velg et tema i livet ditt eller noe som skal skje i uka som kommer som fokuspunkt mens du stokker og trekker.

Månedlig

Trekk ett eller flere kort for måneden i overgangen til en ny måned. Jeg syns dette er nyttig i tillegg til den daglige praksisen og da velger jeg gjerne et jobbprosjekt eller egenkjærlighet som fokus, eller trekker ett kort for hvert tema jeg ønsker innsikt om. For å si det sånn, jeg begrenser meg ikke, men trekker for alt jeg vil ha innsikt om der og da.

Når jeg føler for å trekke for en lengre periode, som for uka, måneden eller året, kombinerer jeg gjerne flere stokker og trekker fra flere orakelstokker i tillegg til å legge tarot.

Årstider eller kvartalsvis

Trekk et kort for overgangen til hver årstid eller hvert kvartal. Hvis du deler året inn i kvartaler er januar, februar og mars første kvartal, april, mai og juni andre kvartal, juli, august og september tredje kvartal og oktober, november og desember fjerde kvartal.

Hvis du ønsker å trekke for årstida som kommer kan du enten bruke inndelingen under:

 • Mars, april og mai er vår.
 • Juni, juli og august er sommer.
 • September, oktober og november er høst.
 • Desember, januar og februar er vinter.

Eller du kan ta utgangspunkt i astronomiske årstider:

 • Vår, fra ca. 5. februar til ca. 6. mai.
 • Sommer, fra ca. 7. mai til ca. 6. august.
 • Høst, fra ca. 7. august til ca. 16. november.
 • Vinter, fra ca. 17. november til ca. 5. februar.

Du kan sjekke når de ulike årstidene starter der du bor ifølge meterologien. Eller du kan følge med på naturen rundt deg og trekke kort når du opplever at det er riktig å trekke for den nye årstida.

Årlig

Trekk et kort eller en spredning for hele året.

Et alternativ til å trekke kort for hele året er å ha et årskort basert på numerologi. I 2021 er kort fem, Hierophanten, årets kort fordi 2 + 0 + 2 + 1 = 5. Fra den lille arkanaen er femmerne relevante for å gi ekstra innsikt for året.

Du kan selvfølgelig både trekke ditt personlige kort eller din personlige spredning for året og samtidig bruke numerologi. En klassiker for å legge for hele det kommende året er Årshjulet. Legg ett kort for hver måned, gjerne i en sirkel, med ett kort for hvert punkt på klokka, eller hvordan du ser for deg at årshjulet ser ut. Du kan fylle på med flere kort per måned, enten fra samme stokk eller bruke en eller flere orakelstokker i tillegg til tarot. Jeg er veldig glad i å kombinere tarot og orakelkort på denne måten og gjør det ofte.

Hvis du legger kort for lange perioder om gangen, ikke glem spredningen, men sjekk inn med det jevnlig for å minne deg selv på innsikten du har fått. Skriv den opp i din magiske dagbok eller ta et bilde av den du kan komme tilbake til.

Månefaser

La månens faser inspirere deg til å trekke kort. Dette er en nydelig måte å inkorporere månen i din tarotpraksis eller tarot i månearbeidet du gjør som en del av ditt magiske arbeid. Du kan trekke for fullmånen og nymånen, for stigende og minkende måne, for månens reise gjennom dyrekretsen, for blodmåner, supermåner, måneformørkelser eller bare når du vil sjekke inn med månen og deg selv.

Sjekk ut Moonology Oracle Cards om du jobber mye med månen og måneenergi.

Sabbater

Feirer du heksenes sabbater, kan du inkorporere divinasjon både i forberedelsene og ritualene. Ikke alle hekser gjør magi eller divinasjon i forbindelse med sabbatene, men ser på dem kun som en feiring. Jeg synes sabbatene er utmerkede tidspunkter for både magi og divinasjon og det er en del av min praksis.

Som en del av forberedelsene kan du spørre kortene hva du bør fokusere på for ditt personlige magiske arbeid, hva gudene ønsker av deg denne sabbaten, hva du trenger denne sabbaten, hva guidene dine vil at du skal vite eller jobbe med denne sabbaten, osv.

Astrologi

Tarot kan absolutt være med på å gi ekstra innsikt eller kjøtt på beinet til astrologiske hendelser og horoskop.

 • Når sola går inn i et nytt tegn i dyrekretsen.
 • Når en planet går retrograd eller snur igjen.
 • Ved kvadrater og konjunksjoner.

Du velger ut ifra hvilke astrologiske hendelser som er viktig for deg.

Høytider

Uansett hvilke høytider du feirer i løpet av årshjulet kan du bruke kortene til å gi innsikt, trøst og styrke. Noen høytider kan by på ekstra følelsesmessige utfordringer. Gammel bagasje kommer til overflaten. Vi treffer mennesker vi har et komplisert og kanskje vondt forhold til. Følelser herjer. Kommunikasjon kan svi. Eller vi kan føle oss ensomme og alene.

Kortene kan ikke løse noen problemer for deg, men de kan gi innsikt som kan hjelpe deg til å takle utfordringene bedre.

Spontan trekking

Jeg går meg bort. I jobben, i meg selv, i tankespinn, i indre kritiker og i ting jeg ikke vet hva er engang. Da strekker gjerne hånda seg mot nærmeste stokk og hjertet stiller spørsmålet «hva trenger jeg akkurat nå?». Akkurat som med trekkingen av dagens kort røsker det meg litt ut av tåka og inn i her og nå. Svarene jeg får på spørsmål om hva jeg trenger akkurat nå er ofte korte og konsise. Hvile, pause, leke, gjør jobben, chill mens ting modnes og går sin gang. Ikke alltid, men ofte.

Spørsmål

Hvilket spørsmål du stiller kommer an på situasjonen og perioden du trekker for, men her er noen tips:

 • Hva trenger jeg å vite for å få en best mulig dag/uke/måned/fullmåne, osv.?
 • Hvordan kan jeg best ta vare på meg selv i denne situasjonen (i dag, denne uka osv.)?
 • Hva trenger kroppen/hodet/hjertet/sjelen i dag/i denne situasjonen? Trekk gjerne ett kort for hver del av deg.
 • Hva er en beskjed fra mine guider relatert til denne situasjonen?
 • Hva er en beskjed fra mine formødre eller -fedre i denne situasjonen?
 • Hva vil mitt kraftdyr fortelle meg om denne situasjonen?
 • Hva trenger jeg akkurat nå?
 • Hvordan kan jeg best stille opp for denne personen/denne gruppa nå/i denne situasjonen?
 • Hvilken energi trenger denne situasjonen?

Finn din rytme

Du kan trekke kort så ofte du vil og for de situasjonene du vil. Du kan legge for både året, måneden, uka, månefasene og trekke daglige og spontane kort om du vil det. Praksisen din kan endre seg fra den ene måneden til den andre og det er helt greit. Kanskje du har perioder hvor du bruker kortene flere ganger om dagen for så å glemme hele greia i noen uker eller måneder. Det er også helt greit. Som jeg skrev over, tarot er ikke noe vi skal eller må. Og akkurat som rytmen i livet ditt endrer seg med personlige sykluser, månefaser og årets faser så kan det hende rytmen for hvordan du legger tarot endrer seg. Du får det ikke bedre om du slår deg selv i hodet om du tar en pause fra tarot, så ikke gjør det.

Kos deg med tarotpraksisen din og slik den er til enhver tid.


Tags

Pre-Raphaelite Tarot, Tarot, Tarotkort, tarotpraksis


You may also like

Velg orakelstokk
Den som venter på noe godt…
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>