november 11

0 comments

Velg orakelstokk

I motsetning til Tarot, som er et fast kortsystem, er det store forskjeller fra orakelstokk til orakelstokk. I denne artikkelen vil jeg kort ta for meg forskjellene på tarot- og orakelkort og gå nærmere inn på hva orakelkort er og hvordan du kan gå fram for å velge orakelstokker som passer for deg.

Tarot

Tarot er et kortsystem på 78 kort, fordelt på 22 kort fra den store arkana og 56 kort fra den lille arkana. Noen tarotskapere tar seg friheter og legger til et kort eller to, endrer navn på noen av kortene eller eller på fargene (i vanlig kortstokk kløver, spar, ruter og hjerter og i tarot begre, mynter, staver og sverd). Selv om skaperne av tarotstokker lager egne guidebøker med korttolkninger, der de enten gir kortene egne betydninger eller vektlegger deler av kortenes betydning, er betydningen av hvert kort alltid den samme. Når du har lært kortenes betydning, har du lært dem en gang for alle, uansett hvilken stokk du bruker. Så kan vi selvfølgelig diskutere om man noen gang blir ordentlig utlært i tarot, men den diskusjonen får vi spare til en annen gang.

Orakelstokker

I motsetning til tarot, er det ikke noe fast orakelkortsystem. Skaperen av hver enkelt orakelstokk bestemmer helt og fullt hvor mange kort den skal bestå av, hva temaet til stokken er og hva hvert enkelt kort betyr. Mange gir også veiledning til hvordan kortene kan brukes og legges.

The Druid Plant Oracle inneholder 36 kort med tegninger av planter som druidene (kan) ha brukt, og guideboken som følger med gir tolkninger inspirert av druidetradisjon. Moonology Oracle cards inneholder 44 kort, hvorav alle viser et aspekt av månen. Guideboken veileder i bruk av kortene uavhengig av hvilken månefase vi er i når vi trekker kortene. The Sacred Creators Oracle inneholder 67 kort og er laget spesielt for å hjelpe kreative sjeler å sette sin kreativitet ut i livet og i verden. Dette er en av mine favorittstokker og jeg bruker den nesten daglig, både i jobbsammenheng og andre kreative sammenhenger i livet. Dette er tre helt forskjellige orakelstokker, alle er nydelige. Alle tilbyr nydelig hjelp og dype innsikter.

Det finnes også flere Gudinneorakler, som Kali Oracle, Kuan Yin Oracle og Isis Oracle. I disse oraklene står hvert kort for et aspekt av gudinnen, eller deler av gudinnens trøst, omsorg, kraft, magi, styrke og kjærlighet. Blant disse har jeg jobbet mest med Kali, og for en stokk! Jeg har fått beskjed om å skjerpe meg den ene dagen og myk omsorg den neste, men alt har vært meget treffende og gitt dyp innsikt i situasjonen.

Hvilken stokk passer for deg?

Fordi det ikke er noe fast system på orakelstokkene finnes det heller ingen nybegynnerstokk. I tarot kan man argumentere med at det er lurt å begynne med en stokk som holder seg til den klassiske symbolikken (som Rider Waite Smith eller This Might Hurt). Tarotbøker og -kurs bruker oftest stokker med denne velkjente symbolikken og da er det lettest å kjenne igjen kortene og symbolene om de stemmer med det som læres bort. Og så har vi mange visuelle knagger og hint som hjelper oss å huske hvert korts betydning. Eller man kan begynne med Thoth Tarot, som har sin egen visuelle stil og egne symboler (og egne lærebøker).

Hvordan velge den rette stokken når det ikke finnes noen nybegynnerstokk? Det er enkelt! Velg med hjertet. Velg med intuisjonen. Velg den du føler deg tiltrukket av og ikke klarer å glemme – den vil snakke med deg!

Jeg anbefaler ikke å prøve å tenke deg fram til den riktige stokken for deg. Velg heller spontant. Velt ut ifra den lille eksplosjonen av begeistring du får inni deg når du ser kortene (eller bilder av kortene eller esken de kommer i). Ikke bry deg om å finne ut av kortenes betydning før du velger. La den innsikten vente til du får stokken mellom hendene og kan leke med kortene. Du kan ikke velge feil, fordi uansett hvilken stokk du velger så er det den rette stokken for deg nå.

Kan jeg kjøpe min egen stokk?

Har du hørt påstanden om at man ikke kan kjøpe sin egen tarotstokk fordi den da ikke vil virke? Vel, det er rent vissvass når det gjelder tarot og det er like tøysete når det gjelder orakelkort. Det er klart du kan kjøpe din egen stokk! Både tarot og orakelstokk. Du kan kjøpe et helt badekar fullt om du vil. Alle vil virke. Selvfølgelig vil de det.

Hvor mange orakelstokker kan du ha?

Så mange du vil. Det er klart at jeg som selger orakelstokker i butikken min sier det, men jeg mente det lenge før egen heksebutikk var noe jeg ønsket meg (jeg har aldri vært noen minimalist). Og jeg hadde flere stokker mange år før jeg åpnet butikken min. Det kan sammenlignes med å like mange typer mat, mange forskjellige bøker eller mange ulike filmer. Alt har noe unikt å by på. Maten har forskjellig smak, temperatur og konsistens, og bøkene og filmene kan variere (nesten) i det uendelige med forskjellig tempo, handling, karakterer, stemning osv. Det er ingen som vil finne på å påstå at vi bare kan spise én type mat eller kun se én film om og om igjen.

Fordi hver stokk er unik har alle stokkene noe å tilføre oss. Når du føler deg tiltrukket av en stokk så tror jeg det er fordi den stokken inneholder innsikt eller visdom du trenger nå. Det at du føler deg tiltrukket av en stokk (ny eller en du allerede har) tenker jeg kan være intuisjonen, guider, guder eller universet som forteller deg at her finnes svar og veiledning til deg. Svar den/de ikke får gitt deg på annen måte.

Jeg har etter hvert ganske mange orakelstokker til sammen i min private samling og i butikken. Noen bruker jeg ofte, noen sjelden. Noen bruker jeg ofte i perioder for så la ligge urørt i månedsvis, mens andre ber om oppmerksomhet i mellomtida. Jeg merker at jeg trenger en stokk (eller at den vil si meg noe) ved at jeg plutselig får en stokk på hjernen. Jeg kan holde på med helt andre ting og plutselig få bilder av en stokk på netthinnen. Bilder som ikke forsvinner igjen. Da vet jeg at det bare er å finne fram den stokken så fort som mulig og se hva den gir.

Stokkene kan også gi plutselige innfall om å bli brukt, uten at jeg ser dem så tydelig for meg. Mange av stokkene bor på kontoret og det er ikke sjelden at jeg snapper en stokk fra hylla nærmest ubevisst idet jeg får fra kontoret om ettermiddagen. Det hender til og med at jeg låser meg ut av kontoret, men snur noen meter borti korridoren og går tilbake for å snappe med meg en stokk. Det er ikke noe jeg tenker over eller bestemmer meg for, det bare skjer. Det motsatte kan også skje. At en av stokkene jeg har hjemme ber om å få være med på kontoret.

Hver gang det skjer at jeg får beskjed fra en stokk, enten ved at den viser seg for meg eller at jeg spontant grabber den med meg og så trekker kort fra den stokken, får jeg en liten aha-opplevelse. Fordi alle stokker er ulike og unike vet jeg at ingen andre stokker kunne gitt meg akkurat den beskjeden, og det oppleves nesten alltid som at jeg får akkurat den beskjeden eller innsikten jeg trenger der og da. Det, min kjære, er rett og slett magisk.

Din praksis rundt orakelkort er helt og fullt din og det er du som bestemmer om du skal ha én stokk eller mange. Og når, hvor og hvordan du skal legge kortene. Om du skal trekke kort fra en stokk om gangen eller flere på en gang (det gjør jeg ofte). Du bestemmer hvilken du skal begynne med og hvilke som skal komme etter hvert.

SE ALLE ORAKELSTOKKENE HER


Tags

Divinasjon, orakel, orakelkort


You may also like

Den som venter på noe godt…
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>